Harrach Péter augusztus 25-én újraindítaná a Magyar Nemzetet

2018. augusztus 3., 20:40

Szerző:

Az ATV beszélt pénteken a KDNP frakcióvezetőjével, aki azt mondta, „méltányos és igazságos” is lenne, ha az alapításának 80. évfordulóján, augusztus 25-én újraindítanák a Simicska Lajos által április 10-én bezárt Magyar Nemzetet. Szerinte az újraindítást a Magyar Nemzet története, szellemisége indokolja, méltányos pedig azokkal lenne, akik a Simicska Lajos és Orbán Viktor szakítást jelentő G-nap, azaz 2015. február 6. előtt a lapnál dolgoztak.

Fotó: Facebook

A kérdésre, hogy eszerint a Magyar Nemzet szerkesztőségét a most jellemzően a Magyar Időket készítő újságírókból állítanál össze, Harrach Péter nem adott egyértelmű választ, csak annyit mondott, az új lapot azok kezébe kellene adni, akik  „érzik és követik” Pethő Sándor szellemiségét. Úgy vélte, a Magyar Nemzet értékvilága elveszett a G-nap utáni három évben, a tulajdonosi akarat ugyanis olyan erős volt, hogy a lap készítőinek a személyes szabadsága is sérelmet szenvedett, azt viszont tagadta, hogy a fordulatra gondolt volna, vagyis hogy az addig az Orbán-kormány szócsöveként működő lap 2015. február 6-án elkezdett kritikus hangot megütni a Fidesszel  szemben. – Az a konzervatív kereszténydemokrata szellemiség már nem úgy érvényesült, elég csak a kampányra gondolni – mondta erről.

Ő maga – mesélte – a rendszerváltás előtt és után is olvasta a Magyar Nemzetet, a G-napot követően viszont csak belelapozott néha.