Háromszor annyi olvasónak tetszett a Magyar Idők helyreigazítása, mint az ellenzéki médiát „leleplező” cikksorozat

2017. május 19. 14:04 - szerző: Á. Z.

A helyreigazítás eddig több mint 4600 ajánlást kapott a cikksorozat összesen 1564 ajánlásával szemben.

A Magyar Idők hétfőn jelentetett meg egy helyreigazítást, amelyben a kormányzati szócsőnek használt lap visszavonja a Juhász Péterről tett kijelentéseit. E szerint a Magyar Idők valótlanul híresztelte, hogy az Együtt elnöke a tizenöt évre ítélt milliárdos maffiózónak, Portik Tamásnak dolgozik, Portik írja neki elő, mikor, kiről és mit mondjon a sajtóban, és hogy ezért pénzt is kap.

De a meglepő nem is a helyreigazítás, hanem hogy két nap alatt több facebookos ajánlást kapott, mint együttvéve annak a leleplezőnek szánt hatrészes cikksorozatnak a részei, amelyben a Magyar Idők Soros György állítólagos befolyását akarta feltárni az ellenzéki médiában. A helyreigazításon már több mint 4400 ajánlás van, amihez képest eddig – péntek délután kettőig – a hatrészes cikksorozat első része 201, a második része 245, a harmadik része 72, a negyedik része 255, az ötödik része 152, a hatodik része pedig 639 ember tetszését nyerte el. Ez összesen 1564, vagyis mindössze az egyharmada a helyreigazítás ajánlásainak. (A cikksorozatban egyébként semmi leleplező nincs, az egész nem több enyhén izzadtságszagú linkgyűjteménynél.)

Azt, hogy a fenti arányok tükröződnek-e az olvasottságban, nem tudjuk megállapítani. A Magyar Idők nem auditáltatja a honlapját a Digitális Közönségmérési Tanáccsal – ahogyan a példányszámát sem a Matesszel.