Három per indult egyszerre Márki-Zay Péter ellen

2018. június 28., 16:09

Szerző:

Három személyiségi jogi per zajlik Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere ellen – írja a 24.hu.

Az egyiket a városi kórház indította, mert véleményük szerint a polgármester nyilatkozatai súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az intézmény dolgozóinak becsületét. A polgármester márciusban egy jobbikus rendezvényen állítólag súlyos megállapításokat tett a kórházra.

– Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják. A barátom, amikor csontig vágta a kezét, még hazamehetett megvacsorázni, mielőtt ellátást kapott. Feri bácsi, a szomszédon három nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést. Ebben a kórházban meghalt egy 42 éves nő, s egy kisbaba tavaly háromnapos korában, de erről önök nem tudnak, mert hírzárlat van

– mondta Márki-Zay Péter a rendezvényen a Délmagyar tudósítása szerint.

A bíróságtól sérelemdíj megítélését és Márki-Zay további jogsértéstől való eltiltását kérték, valamint azt, hogy kötelezzék őt nyilvános bocsánatkérésre, illetve a perköltség megfizetésére.

Fotó: Facebook

Szintén márciusban egy sajtótájékoztatón közölte, hogy átvilágítják a város gazdálkodását, a lakásgazdálkodásban szabálytalanságok történhettek. Azt állította, hogy az önkormányzati bérlakásokat a benne élők akár 40 százalékos kedvezménnyel vásárolhatták meg, ezzel élt az egykori aljegyző és két gyermeke, de a korábbi kivitelező is visszavásárolt egy lakást.

A felújításokat az Építészmester Zrt. végezte, az önkormányzat korábban több lakást is megvett a cégtől, majd állítólag azok egy részét áron alul eladták tavaly. Márki-Zay azt is állította, hogy a Zrt. vezetője, Paragi László érdekeltségébe tartozó társaság végezte az árbecslést, de ezt a cégvezető cáfolta. Ezért Paragi sérelemdíj és perköltség megfizetését követeli.

A harmadik pert Végh Ibolya volt aljegyző indította, aki azt állítja, hogy a polgármester megsértette a személyiségi jogait, amikor kijelentette, hogy a lakásvásárlása felveti a hűtlen kezelés gyanúját. Végh Ibolya is sérelemdíj és perköltség megfizetését kéri a bíróságtól.

A 24.hu-t Márki-Zay úgy tájékoztatta, hogy a kórház ötszázezer, Paragi egymillió, Végh pedig kétmillió sérelemdíjat követel rajta.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.