Három év börtönt kapott a volt fideszes képviselő

2018. június 14., 16:12

Szerző:

A Szekszárdi Törvényszék ítéletét helybenhagyva, emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás miatt jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélte Gál Roland volt dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselőt – írja a hirtv.hu.

Az elsőrendű vádlott 17 év fegyházat, a másodrendű vádlott pedig Gál Rolandhoz hasonlóan 3 év börtönbüntetést kapott. Mivel Gál Roland 15 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, legkorábban 9 hónap múlva szabadulhat feltételesen.

Talicskával hordták ki a sittet 2016 februárjában egy dunaújvárosi családi ház pincéjéből. Oda betonozta be egykori üzlettársa holttestét egy vállalkozó, akivel korábban elszámolási vitába keveredett. 

Az elkövetőnek ketten segítettek, az egyikük Gál Roland volt, aki a Fidesz színeiben politizált akkoriban a dunaújvárosi közgyűlésben. Az egykori önkormányzati képviselőt a gyilkos menteni próbálta a bíróságon, azt állította, hogy emlékezetkiesést okozó gyógyszert kevert Gál Roland kávéjába. A Pécsi Ítélőtábla azonban nem hitte el a történetet.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.