Harmincmilliárd forintott lopott el Farkas Flórián – állítja egy hangfelvételen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

2018. április 1., 19:20

Szerző:

Elképesztő mennyiségű közpénzt, 30 milliárd forintot lopott el Farkas Flórián fideszes képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt, a Lungo Drom jelenlegi elnöke a romák felzárkóztatására szánt pénzből az évek folyamán – állítja Balogh János jelenlegi ORÖ-elnök azon a hangfelvételen, amelyet szombaton szivárogtatott ki a Magyar Nemzet. Mint mi is megírtuk, a hangfelvételt egy ibrányi rendezvényszervező vállalkozó, Tóth Zoltán készítette, akit az ORÖ elnöke arra akart rávenni, hogy különféle fiktív kampányrendezvényeken biztosított színpadról, hangosításról adjon fiktív számlákat összesen 3,5 millió forint értékben. Tóth arra hivatkozva készítette a hangfelvételt a beszélgetéséről Baloghgal, hogy felvetődött a törvénytelenség gyanúja, a Hír TV portálja pedig most azt írja, hogy az ORÖ-elnök a beszélgetésben elejtett egy megjegyzést arról is, hogy Farkas Flórián ellopott 30 milliárd forintot.

B. J.: – A Flórit, ne érts félre. Én azért vettem át a k**** anyját azt a számot... ami pénzt elrabolt meg pénzt elvitt. Harmincmilliárd forint (...). Harmincmilliárd, gondolj bele.

T. Z.: – Az igen...

B. J.: – Átküldött.

T. Z.: – És mindezt a romáktól...

B. J. – Azt ő úgy vette el, az roma felzárkóztatásra volt. Átküldött 200 millió forintot, visszavittek neki 170-180-at cashbe.

A felvételt a Hír TV lenti videóján lehet meghallgatni. Tóth Zoltán szerint egyértelmű, hogy ami a 30 milliárdot illeti, Balogh János és ő is Farkas Flóriánra gondolt.

 

Az ORÖ működését és Farkas Flórián ténykedését több messzire visszhangzó botrány is szegélyezte az elmúlt években.

  • Novemberben a Népszava nyomán megírtuk, hogy a fővárosi kormányhivatal „mulasztásban megnyilvánuló eljárási jogsértéseket” állapított meg, miután kiderült, hogy a 2011 és 2014 között kapott 2,873 milliárd forint támogatás tíz százalékát, 287 millió forintot elnöki keretnek nyilvánítottak, amelynek a felhasználásáról Farkas Flórián saját hatáskörben dönthetett.
  • Az ORÖ égisze alatt útjára indított Híd a munka világába szövetkezetben eltűnt 1,6 milliárd forintnyi EU-támogatás, amelyet felzárkóztatás helyett ingatlanvásárlásra költöttek. Bár ezt az Emmi korábbi döntése értelmében aza ORÖ-nek vissza kellett volna fizetnie, az Orbán-kormány volt oly nagyvonalú, hogy elengedjen belőle 1,3 milliárdot. Az ügyben az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) is nyomozást indított. A szövetkezetet gyakorlatilag szétlopták, a túlzónak tartott bérkifizetések jócskán meghaladják a 700 millió forintot.
  • Személyi juttatások címén százmilliókat vettek ki Farkas Flórián alapítványa, a hatalmas mennyiségű állami pénzzel támogatott Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány számlájáról úgy, hogy az alapítványnak nincs telefonszáma, nincs e-mail-címe, és a budapesti központjában sem nyit senki ajtót.

Az ORÖ ellen összesen öt ügyben folyik eljárás. A Fővárosi Főügyészség a Híd a munka világába miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig csalás, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanújával indított nyomozást. Mindez egyébként Farkas Flóriánt nem zavarja túlságosan, és miközben Balog Zoltán humánerőforrás-miniszter rasszizmussal vádolta meg azokat, akik az ügyeit firtatják, maga a miniszterelnöki biztos kampányt indított a kamupártok ellen, amelyek csak megtévesztik a romákat és lenyúlják az állami támogatást. 

Nemrég a Hír TV tényfeltáró műsora, a Célpont alapján arról is beszámoltunk, hogy Orbán Viktor gyakorlatilag bármit megbocsát Farkas Flóriánnak, amíg a választásokon szállítja a Fidesznek ígért félmillió roma szavazatot.

Egy Facebook-esemény tanúsága szerint kedd délután tüntetést szerveznek az ORÖ Dohány utcai székháza elé, tiltakozásul, hogy olyan emberek képviselik a magyarországi romákat, akik „lopnak, csalnak és hazudnak”. 

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.