Harkány állami segélyért kuncsorog, de a polgármesterét 3,3 millióval jutalmazzák

2017. december 4., 16:44

Szerző:

25 millió forintos rendkívüli támogatási igényt nyújtott be Harkány önkormányzata a lyukak befoltozására. Ez a kínos  körülmény azonban egyáltalán nem tántorította el a képviselőket attól hogy a polgármesternek és az alpolgármesternek 4,5 milliós jutalmat szavazzanak meg, „eredményes munkájuk elismeréseként” – írja a Pécsi Stop.

Baksai Endre Tamás, a kedvezményezett
Fotó: Youtube

Az önkormányzata szeptember 30-án úgy döntött, az úgynevezett önhiki forrásból 25 millió forintot pályáz meg. Ez az a forrás, amelyből a bajba jutott települések anyagi gondjait segíti megoldani a kormány.

Ehhez képest november 11-ére önkormányzat szakbizottságai már arra tettek javaslatot, hogy a fideszes Baksai Endre Tamás polgármester hat-, Remmert Ferenc alpolgármester háromhavi illetményének megfelelő jutalmat állapítson meg a képviselő-testület, az elmúlt egy évben végzett munkájuk „eredményességének" elismeréseképpen.

Az önkormányzati bizottság roppant előrelátó, hiszen már november 11-én tudta, hogy a kiváló városvezetők a hónap teljes hátralévő részében is igen eredményesen fognak dolgozni. Hanem nagyvonalú is, hiszen az egyébként rendkívüli támogatásra szoruló város kasszájából Baksai mintegy 3,3, Remmert (aki tavaly egy vigyorgó Hitler-képpel viccelődött a migránsokon) 1,1 milliós jutalmat kaphat.