Hamarosan fantasztikusan jó lesz az élet a magyar falvakban

2018. július 18., 15:10

Szerző:

Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Orbán Balázs azt mondta, a falvak fejlesztésének fő célja a jobb életminőség és a kiszámíthatóbb jövő. Azt akarják elérni, hogy

nőjön a falvak népességmegtartó képessége, emelkedjen a falvakban a foglalkoztatás, javuljon a közlekedés, színvonalasabbá váljon az oktatás és az egészségügy, a kulturális és sportélet.

Talán Felcsúton is jobb lesz egy kicsit
Fotó: Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer

A fejlesztési terv kivitelezését 2020 és 2030 között végzik majd - mondta az államtitkár az MTI tudósítása szerint.

Munka az lesz bőven. Pillanatnyilag majdnem 800 óvonői állás tátong betöltetlenül, főleg vidéken és főleg a falvakban – csak Somogyban 13 község keres óvodapedagógust – az összes magyar falu összes iskolására pedig mindösszesen 59 iskolabusz jut, miközben például már Romániában is kétezer busz furikázza a diákokat.

És ezek csak mai hírek.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.