Halász János szerint migránspárti szervezetek állnak a pénteki klímatüntetés mögött, becsapják az embereket

2019. május 23., 06:51

Szerző:

Pénteken szerte Magyarországon tüntetni fognak a klímaváltozás elleni harc fokozásáért a világméretű mozgalom, az Extinction Rebellion keretében. Az akciót a Fridays For Future Magyarország és az Extinction Rebellion Magyarország szervezi,  lesz demonstráció Szegeden, Győrben, Pécsen, Debrecenben, Miskolcon és Budapesten a Deák téren is, csakhogy Halász János, a Fidesz parlamenti frakciójának a szóvivője szerda este félelmetes éleslátással lerántotta a leplet az egészről. Szerinte egyszerűen arról van szó, hogy egy „látszólag népszerű” témát felhasználva buzdítanak részvételre az EP-választáson. A szervezetek, amelyek ezt teszik – fűzte hozzá – egyébként migránspárti szervezetek. 

– Kiderül a honlapjaikról. A legnagyobb szervező ez ügyben az Avaaz, amely egyébként egy Soros-szervezet. Tulajdonképpen becsapják az embereket, mert ők nem mondják nyíltan, hogy a migránsok maradjanak Európában, hanem látszólag más népszerű témát választanak, és próbálnak megszólítani. (...) Több millió aktivistájuk van. Főleg Facebookon, számítástechnikai eszközökkel érnek el embereket. Tulajdonképpen egy klikkhadsereg, amelyet Soros György pénzel

– fejtegette a politikus. 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.