Hadházy nem bocsát meg Sallainak, szerinte nem is az a legsúlyosabb, amit vele szombaton művelt

2018. április 19., 09:57

Szerző:

Nem bocsát meg Hadházy Ákos Sallai R. Benedeknek, aki fellökte őt az LMP fegyelmi bizottságénak a szombati ülésén – derül ki abból az interjúból, amelyet a párt volt társelnöke adott az ATV-nek

„Nem tűnik úgy, hogy a titkár úr belátta volna a tetteinek a súlyát és belátta volna azt, hogy mennyire súlyos helyzetbe került az ország. Itt az ő tettei közül nem a szombati incidens a legsúlyosabb, hanem az, amit a választások előtt ebben a pártban tett” 

– mondta a politikus. 

Mint az elsők között megírtuk, Sallai akkor ment neki Hadházynak, amikor az LMP társelnöke éppen azt a hat politikust védte, aki ellen Sallai indított fegyelmi eljárást, miután képviselő-jelöltként visszaléptek más ellenzéki indulók javára az április 8-i parlamenti választásokon. Az incidens nyomán Hadházy kórházba került, Sallai pedig eleinte azt állította, hogy csak eljátszotta a hattyú halálát, az LMP-t pedig fillérekért árulják, később azonban bocsánatot kért. Ezt Hadházy nem fogadja el.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az LMP-ben zajló belső konfliktusokról ebben a cikkünkben írtunk részletesen, de lapunknak adott interjújában beszélt  róluk Schiffer András, az az LMP alapítója is.