Hadházy Ákos tisztességtelen volt, amikor titokban hangfelvételt készített a szekszárdi trafikmutyiról - állítja Soros-disznóról hírhedt fideszes képviselő

2018. március 17., 23:51

Szerző:

Több magával ragadó kijelentést is tett Pócs János fideszes országgyűlési képviselő a keddi Jánoshidán tartott lakossági fórumán – hívja fel a figyelmet a 444 a YouTube-on pénteken megjelent videóra.

 

Az „Ő VOLT A SOROS” feliratú disznóról hírhedt politikus a lakossági fórumon azzal indított, hogy kikérte magának, hogy a község LMP-s polgármestere, Eszes Béla a Fideszt és az Orbán-kormányt gyalázza, miközben az Orbán-kormány még Jánosháza 750 milliós adósságát is átvállalta. Ezután megvádolta Eszes Bélát  – aki nem mellesleg az ellenfele az április 8-i parlamenti választásokon – azzal is,  hogy elfojtja a kormánypárti hangokat, és megfenyegette a közmunkásait, hogy kirúgja őket, ha az ajánlásaikkal őt támogatják. Ekkor kitört egy kisebbfajta botrány, Eszes Béla ugyanis elment Pócs János lakossági fórumára, és szeretett volna szót kérni, de az egyik szervező elhallgattatta, arra hivatkozva, hogy nem képviselő-jelölti vitáról van szó. A szervezőt az sem zavarta túlságosan, hogy néhány perccel korábban még Pócs János vádolta meg a jánoshidai polgármestert mások hangjának az elfojtásával, így Eszes Béla először megkérte a közönségben ülőket, hogy a karjuk felemelésével jelezzék, ha szót adnának neki – ezt néhányan meg is tették – ami után emelt hangon kijelentette: Ez láthatja, mi történik Magyarországon, emberek!

Pócs János a maga részéről úgy reagált, hogy az ő demokráciafelfogása az, hogy más rendezvényét nem zavarja meg se szórólapozással, se ordibálással, és amúgy is,

az ő rendezvényén ő az, aki azt mond, amit akar.

Beszélt a tisztességről is, amelynek kapcsán először elmesélte, hogy Eszes Béla egyszer bement hozzá a véleményét kérni arról, hogy jánoshidai polgármesterként indulna a parlamenti választásokon, neki pedig másnap a televízióban kellett hallania, amit négyszemközt elmondott. – Milyen tisztesség ez? – fájlalta a fideszes országgyűlési képviselő. Ezután tért rá a lakossági fórum másik fénypontját jelentő megjegyzést, felidézve, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke még fideszes önkormányzati képviselőként diktafonon rögzítette azon a szekszárdi informális frakcióülésen, amelyen eldőlt, hogy a város kormánypárti vezetése kinek játssza a trafikokat. – Itt Kezdődik a tisztesség? Milyen demokráciafelfogás ez? Vagy ott kezdődik a tisztesség, hogy úgy ült éveken át a Fidesz asztalánál, hogy közben be volt kapcsolva a diktafon?

Nem érdekel, hogy mit vett fel.

A tisztesség. Hogy valaki úgy ül egy asztalnál, a családban, a munkahelyén, az önkormányzatnál, hogy a diktafon be van kapcsolva, hogy majd négy év múlva jó lesz valamire? Itt kezdődik a tisztesség? Itt kezdődik a demokrácia? – háborgott Pócs János.

Az nem világos, feltűnt-e neki, hogy ezzel a párthűséget az igazság fölé helyezte.