Hadházy Ákos most a KDNP-s államtitkár mögött tartotta fel a „HAZUDIK” feliratot

2018. február 20., 21:23

Szerző:

Kedd este a Hír TV tette ki a Facebook-oldalára azt a felvételt, amelynek a tanúsága szerint az LMP társelnöke, Hadházy Ákos meghackelte Soltész Miklósnak a parlamenti beszédét. Az Emmi szociálpolitikáért felelős államtitkára untig ismert fejtegetésbe merült arról, hogy az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely lebontaná a déli határkerítést, az LMP-s Szél Bernadett pedig „Soros-aktivista”  volt, amikor Hadházy fogta magát, elballagott a KDNP-s politikus mögött húzódó padsorig, és felemelt egy „Ő IS HAZUDIK” feliratú papírlapot. Bár Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, az ülés levezető elnöke háromszor is felszólította az LMP társelnökét, hogy hagyja abba, Hadházy nem tágított, így Soltésznak a felirattal a háta mögött kellett befejeznie a beszédét.

 

Hadházynak nem ez az első hasonló akciója. Tavaly novemberben Széllel együtt megbüntették, amiért Németh Szilárd Fidesz-alelnök mögött tartottak fel egy HAZUDIK feliratot az Országgyűlé üléstermében. Szél ezért a maximális, a fizetése egyharmadával felérő 432 ezer forintos büntetést kapott Kövér László házelnöktől, Hadházy megúszta százezerrel. Ezután az LMP kezdeményezte, hogy az Országgyűlés hozzon létre egy jótékonysági alapot a büntetésből befolyó pénzekből.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.