Hadházy Ákos a határon tudta meg, hogy egyre több menekültet fognak éheztetni

2018. augusztus 23., 11:13

Szerző:

A törvény szerint rövidesen sokan lesznek élelmiszerellátás nélkül hagyott menekültek a magyar-szerb határon lévő röszkei tranzitzóna területén - tudta meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő (korábbi LMP-társelnök), aki Facebook-bejegyzésében számolt be a déli határzárnál tett látogatásáról. A politikus más ügyben járt a térségben, de mikor megtudta, hogy a zónában - új jogszabályok alapján - nem adnak enni a menedékkérőknek, hogy ezzel távozásra bírják őket, képviselői jogaival élve vizsgálódni kezdett.

Hadházy Ákos szerint a tranzitzóna igazgatója arról tájékoztatta, hogy jelenleg nincsen éheztetett menedékkérő a tábor területén, megfogalmazása szerint azonban korábban valóban voltak olyanok, akik néhány napig nem kaptak élelmet, de nekik voltak tartalékaik. Az igazgató elmondása szerint a hírekben szereplő afgán nő (aki nem kapott ételt a zónában), néhány étkezés kihagyása után újra kapott élelmet. A hivatali vezető azonban elismerte, hogy a törvény szerint hamarosan sokan lesznek ellátás nélkül hagyott menekültek a tábor területén.

A képviselő azt írta, a kormány nem abban hazudik, hogy a menekültkrízis nagy probléma, hanem abban, hogy ez az egyetlen probléma és abban, hogy az ellenzék és valamilyen titokzatos erők milliószámra akarják behozni az illegális bevándorlókat.

168 Óra is beszámolt róla, hogy Ivány Gáborral, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezető lelkészével egyáltalán nem tárgyalt senki a tranzitzónában, amikor hétfőn megpróbált élelmiszert adni a menedékkérőknek.