Fokozottan védett madarak elpusztítására eszelt ki undorítóan aljas tervet egy férfi Söjtörön

2020. június 4., 15:58

Szerző:

Bejelentés érkezett a rendőrségre június 2-án, hogy a Zala megyei Söjtörön, a homokbányában valaki lezárta a gyurgyalagok fészkeit. 

A zalaegerszegi rendőrök megállapították, hogy a bányában 15 üreget akácfa-darabokkal zártak el, hogy az ott tojásokat költő madarak ki,- és bejutását megakadályozták. A lezárt fészkekben egy elhullott tojó madár és több tojás is volt.

A területileg illetékes körzeti megbízottak június 3-án eljutottak egy közeli méhészetbe, ahol megtalálták azoknak a fadaraboknak a maradványait, amelyekkel eltorlaszolták a madarak költőhelyeit. 

Íme a bizonyíték:

Fotó: police.hu

A méhek gazdája elismerte, hogy a fészkeket ő zárta el azért, hogy a madarak ne tudjanak belefészkelni, mivel azok a közelben található méheit folyamatosan megeszik.

A gyurgyalag méhészmadár, 1982 óta fokozottan védett Magyarországon. A férfi tettével a tojásokból kikelő fiókákat is elpusztította volna, ha azt időben nem fedezi fel egy természetvédelmi őr. A férfi ellen természetkárosítás miatt indult eljárás – írta a police.hu.

Sajnos korántsem ez az első eset, hogy valaki gyurgyalagokat mészárol. A Győr melletti Ménfőcsanakon egy férfi két éve purhabot fújt a madarak fészkeibe:

Egy évvvel korábban pedig Dunakeszin végeztek ki egy gyurgyalag-kolóniát egy filmforgatás kedvéért a díszletesek:

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.