Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez maga ellen

2018. február 3., 09:41

Szerző:

A Magyar Idők és az Origó is teljes letámadást intézett a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc ellen, miután nyilvánosságra hozták a tavalyi évre vonatkozó politikusi vagyonnyilatkozatokat.

A kormánypárti média azt nehezményezte, hogy a volt miniszterelnök „elfelejtett abban megemlíteni több mint 150 millió forintot, amit egy osztrák bankszámlán tart.” Gyurcsány erre azt válaszolta, hogy

igenis feltüntette, az ugyanis szerepel a nyilatkozatban lévő 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésben.

(Gyurcsány Ferenc és több politikus vagyonnyilatkozatát mi is közöltük, ide kattintva megnézhetik őket)

A számonkérő cikkek hatására a DK elnöke Facebook oldalán közölte, hétfőn vagyonosodási eljárást kezdeményez maga ellen. A poszt szövege - egy Orbán Viktort és Mészáros Lőrincet ábrázoló kép mellett - a következő:

„Tudod, nem én rejtegetem vagyonomat. Én bevallom, pontosan, törvényesen.

Tudod, nem az én feleségemnek van temérdek földje. Nem az én apám lett dúsgazdag vállakozó miniszterelnökségem alatt. Nem az én vejem ellen folytat csalás miatt vizsgálatot az EU. Nem az én csókosom lett pár év alatt Magyarország leggazdagabb embere. Ez a te világod.

Én nyilvánosan bevallom családtagjaim vagyonát. Te nem.

Az én bűnöm a te szemedben, hogy nem alkuszom. Se veled, se rendszereddel. Mert te a bűnnel kötöttél szövetséget hazád helyett. Becstelen briganti vagy.

Hétfőn hivatalosan megkérem a fideszes vezetésű és többségű Mentelmi Bizottságot, hogy vizsgálja meg vagyonnyilatkozatom helyességét, törvényességét.

Csak, hogy legyen még egy papírod arról, hogy hazudsz. Meg arról, hogy én nem.

Mert nincs veled alku.

Harc van.”

Gajdics Ottó a Magyar idők főszerkesztője is vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Gyurcsány ellen, de a DK közleménye szerint mindezt már azután jelentette be, hogy a volt miniszterelnök posztja kikerült a Facebookra.