Gyermekvédelmi intézetben élő gyermekeket kényszerített prostitúcióra egy magyar pár

2018. június 20., 09:54

Szerző:

A rendőrség eljárást indított két novajidrányi lakos ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók kerítés, illetve gyermekprostitúció kihasználása bűntett, továbbá kóros szenvedélykeltés vétség elkövetésével – írja a police.hu.

A 36 éves férfi és 28 éves nő gyerekvédelmi intézetben élő kiskorú lányokat Szlovákiába szállítottak, ahol fenyegetéssel és bántalmazással prostitúcióra kényszerítették őket, az ezért kapott összegeket elvették tőlük. A nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak 2016 tavaszától több alkalommal kábítószer fogyasztására is kényszerítették a fiatalkorúakat.

A nyomozók a két gyanúsítottat tavaly szeptember 6-án Miskolc belvárosában elfogták, a Miskolci Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.

A beszerzett információk alapján a rendőrség kiterjesztette a nyomozást, és további fiatalkorú lányokat találtak, akiket hasonló módszerrel kényszerítettek. Ezután elfogtak egy 22 éves és egy 25 éves gönci lakost, akik saját fiatal élettársaikat futtatták. Az ügyben gyermekprostitúció kihasználása bűntett elkövetése miatt kihallgatták Cs. P. 68 éves gönci lakost is, aki a 25 éves L.K-val szállította a fiatalkorú lányokat Szlovákiába.

A rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az iratokat az Encsi Járási Ügyészségnek.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.