Gyenge félmilliárddal drágul Seszták eleve is mérgedrága stadionja

2018. április 24., 10:20

Szerző:

1,5 milliárd forintos költséggel indult a kivárdai stadion, mára 2,5 milliárdnál tartunk és ki tudja, hol a vége.

 Most 473 millió forinttal drágult – vette észere az Európai Unió Lapjának kiegészítésében megjelent hirdetményben a 24.hu.

Fotó: Magyar Építők

A jelenlegi kalkulációk szerint 2 milliárd 498 millió 440 ezer forintot visz el a nélkülözhetetlen projekt. A nagyobb büdzsé oka az, hogy a szomszédos strandterületről elérhető termálvíz hulladék hőjének hasznosításával a későbbi üzemeltetés hatékonyabban oldható meg, ezért

a Strandfürdő területéről áthúzott hőszigetelt távvezeték kiépítése szükséges.

A 16 ezer lakosú, NB II-es focicsapatot tartó Kisvárda stadionjának építését a kormány 2014-ben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.