Gulyás Gergely Schmidt Máriáék meghívottjáról: a pedofíliát elutasítjuk, az őrültséget őrültségnek tartjuk

2018. január 2., 17:06

Szerző:

A Fidesz frakcióvezetőjét egy keddi sajtótájékoztatón kérdezték meg, mit gondol arról, hogy egy januári budapesti V4-es konferenciára meghívták Milo Yiannopoulos brit újságírót, az amerikai szélsőjobboldali mozgalom, az alt-right névadóját és egykori zászlóvivőjét, aki egy tavalyi előadásában  védelmébe vette a pedofíliát, azt állítva, hogy egy idősebb férfival fenntartott szexuális kapcsolat segíti a fiatal fiúkat, önmaguk felfedezésében. Gulyás Gergely sietve elhárította a felelősséget, és felhívta a figyelmet, hogy a konferenciát nem a Fidesz és nem is az Orbán-kormány, hanem a Schmidt Mária főigazgatósága alatt működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szervezi. A demokratikus vitákban teret kell adni a fősodortól eltérő véleményeknek is, egy határon túl azonban már ezek sem férnek bele, és a pedofília népszerűsítése idetartozik - idézte az MTI a politikust, aki szerint a a pedofíliát elutasítják, az őrültséget pedig őrültségnek tekintik.

Milo Yiannopoulos
Fotó: Youtube

Arról, hogy Milo Yiannopoulost KKTTK hívta meg, az Index december 31-i cikke alapján portálunk is beszámolt. A V4-es konferencia programját akkor már eltüntették az internetről, az Index külügyi forrásainak a nyilatkozataiból pedig az derült ki, hogy a brit újságíró meghívásét valószínűleg lemondják. Ez egyébként érthető, a mélyen katolikus Lengyelországnak ugyanis aligha akad olyan kormányzati politikusa, aki szívesen szerepelne egy rendezvényen ugyanis Milo Yiannopoulosszal, és kétséges az is, hogy a homoszexualitását nyíltan vállaló, magát apácának photoshopoló brit újságíró mennyire áll közel a Fidesz konzervativizmusához.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.