Göncz Árpádról nevezik el az Árpád hídi metrómegállót

2018. január 22., 15:42

Szerző:

Több állomást átneveznek a 3-as metró vonalán. A BKV közleménye szerint többnyire pontosításról van szó: az Újpest-Központ állomás neve a magyar helyesírás vonatkozó szabályára tekintettel Újpest-központra módosul, Újpest-Városkaput a továbbiakban Újpest vasútállomásnak hívják majd, Kőbánya-Kispest állomás neve Kőbánya-Kispest vasútállomásra változik – írja a hvg.hu.

Nagyobb változás viszont, hogy az Árpád híd megállót a jövőben

Göncz Árpád városközpontként mondják be.

Az új elnevezést a XIII. kerület polgármestere kezdeményezte, a szocialista Tóth József kezdeményezte.

A néhai államfő szobra az Óbudai Egyetem parkban
Fotó: Kökényesi Gábor

A III. Magyar Köztársaság első köztársasági elnökének emlékét a Duna túloldalán, a Bécsi út mellett tavaly ősz óta egy szobor is őrzi már. Jovánovics Görgy Kossuth-díjas szobrászművész alkotása közadakozásból készült, magánszemélyek, vállalkozások és civilszervezetek mellett Óbuda-Békásmegyer önkormányzata is támogatta a felállítását

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.