Gigantikus teniszstadiont építene a Margitszigetre a Fidesz

2018. február 19., 16:30

Szerző:

Rohamtempóban akarja a Fidesz áterőltetni a Parlamenten azt a törvényjavaslatot, amely segítene az államnak egy hatalmas teniszstadiont építeni a Margitszigetre, legkésőbb 2019 végéig – írja a hvg.hu.

Hétfőn döntött a Parlament arról, hogy már kedden szavaznak a Hungarian Open ATP World Tour tenisztorna megrendezéséhez szükséges „nemzetközi színvonalú, összetett szolgáltatásokat biztosítani képes" létesítmény megépüléséről szóló törvényjavaslatról. 

A beruházást a javaslat sietteti, stratégiai jelentőségűnek tekinti. A rendkívüli sürgősség azt jelenti, hogy idén 2018. április 23-án már megkezdődik a

Gazprom Hungarian Open ATP 250-es tornája,

és egy év múlva el kéne készülnie az új stadionnak. Három ajánlattevőt kell „felhívni", azaz meghívásos lenne a közbeszerzés, nem nyílt, és csak a legolcsóbb nyerhet. 

Olyan drasztikus lépések is megtehetőek, mint „a beruházás érdekében az önkormányzat a tulajdonában lévő önkormányzati vagyon tulajdonjogát az állam javára versenyeztetés mellőzésével átruházhatja, vagy

a tulajdonjog állam javára történő ingyenes átruházására vonatkozó megállapodást köthet".

A stadion az érintett terület a 100 százalékos beépíthetőséggel számolva minimum 14 500 négyzetméteres és 26 méter magas lehet.