Gyalogost gázolt egy budapesti zebrán a BMW-s, aztán továbbhajtott az áldozattal a szélvédőjében

2020. január 17., 12:55

Szerző:

Egy Pest megyei nyomozó eredt annak a sofőrnek a nyomába, aki január 15-én este hét óra után BMW-jével egy Kerepesi úti zebrán elütött egy gyalogost.

A rendőr éppen egy piros lámpánál várakozott, amikor a mellette álló autós integetve kért tőle segítséget. Elmondta, hogy nem sokkal azelőtt látta a gázolást, és azt is, hogy a gázoló a szélvédőbe szorult sérülttel együtt elhagyta a helyszínt.

A rendőr elindult a baleset irányába, amikor egy másik férfi is leintette és elmondta, hogy pár perccel korábban egy autót látott a közeli parkolóba behajtani, amelynek a szélvédőjébe egy ember szorult.

A nyomozó a parkolóban megtalálta a beszakadt szélvédőjű autót, majd a néhány méterrel arrébb, az aszfalton fekvő sérült férfihez szaladt, aki eszméleténél volt, de komoly fájdalmakkal küzdött. A helyszínen három ismeretlen férfi járkált fel-alá, akikről kiderült, ők ültek a BMW-ben, egyikük elismerte, ő vezette a balesetet okozó járművet. A nyomozó a három férfit az erősítés megérkezéséig visszatartotta, majd átadta a BRFK járőreinek, az időközben riasztott mentők súlyos állapotban vitték kórházba a baleset sérültjét.