Futva menekült Kósa Lajos az Országházban, nagyon fél a kérdésektől

2018. május 11., 15:13

Szerző:

Amint meglátta a kamerát, egyszerűen futni kezdett Kósa Lajos, akivel az Index szeretett volna interjút készíteni pénteken az Országházban. A politikust azután szeretették volna megszólaltatni, hogy az  Országgyűlés pénteken szavazott a negyedik Orbán-kormány új minisztériumi struktúrájáról, de nem lehetett, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős volt tárca nélküli miniszter ugyanis elinalt, és az

Áh, várjatok meg!

kiáltással állította meg az éppen induló liftet. Ezt sikerült is elérnie, az Index pedig hiába szólt, hogy csak kérdésre válaszoljon, a felvetést válaszra sem méltatta. 

Kósa Lajos azóta menekül látványosan az újságírók elől, hogy kiderült, közjegyzői okiratban vállalta, kezelni fog egy hihetetlen, 4,35 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) örökséget.  Valószínűleg a botrány miatt bukta a miniszteri tisztséget is, de megválasztották a parlamenti és honvédelmi és rendészeti bizottság vezetőjének, és ő fogja vezetni a Fidesz önkormányzati választásokat felvezető kampányát is.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.