Fűtés nélkül diderergnek a csepeli mentősök

2017. november 13., 14:09

Szerző:

Másfél hete nincs fűtés a csepeli mentőállomáson, mert elromlott a kazán. Az ott dolgozók olajradiátorokkal próbálják elviselhetőbbé tenni a benti létet, mert hiába jelezték már akkor az Országos Mentőszolgálatnak a problémát, azóta sem történt semmi. Ez nem az első eset, sem itt, sem az ország más pontján.

Hiába írja elő az Országos Mentőszolgálat hivatalos belső szabályzata, hogy minimum 18 fokot kell biztosítani az állomásain, a csepeli bázison már akkor örülnek, ha a 15 fokot eléri a hőmérséklet. Meleg víz sincs, így kezet is csak hideg vízben tudnak a dolgozók, fürödni meg végképp nem.

A csepeli mentőállomás
Fotó: csepelmentok.hu

Az állomáson negyvenen dolgoznak, négy autó van szolgálatban, legfeljebb csak azokban tudnak felmelegedni a mentők. A problémát azonnal, vagyis immár másfél hete jelezték az OMSZ-nál, de azóta sincs változás. Egy helyi vállalkozó ugyan azonnal felajánlotta a segítségét, de ehhez a vezetőség engedélye kellett volna, amit nem kaptak meg a vacogó mentők. Hogy miért? Hivatalos indoklás azóta sem érkezett. A munkatársak olajradiátorokat vittek be, azokkal igyekeznek befűteni a személyzeti tereket, de fáznak.

Nem először fordul elő ilyen, ez már a negyedik alkalom csak Csepelen. De a jelenség egyáltalán nem egyedi. Januárban a váci mentőállomáson és az OMSZ angyalföldi telephelyén is leállt a központi fűtés. A legnagyobb hidegek idején sem működtek a váci mentőállomás kazánjai. Akkor Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója soron kívüli tájékoztatást kért az üggyel kapcsolatban, és utasítást adott, hogy az illetékesek a lehető leggyorsabban oldják meg a fűtési gondokat.

Elküldtük kérdéseinket az OMSZ-hoz, várjuk a fejleményeket.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.