Fordulat a kaposvári botrányban: a színésznő szerint csak egy novella részlete volt

július 16. 07:46

Levelet kapott a sajtó Érsek-Obádovics Mercédesztől. A színésznő azt írja:

Tisztelt sajtó! Tisztelt olvasók! Kedves facebook közönség!
Tegnapi szexuális zaklatás és más szerződésszegéseket tartalmazó posztom egy általam készülőben lévő novellás kötet pici részlete volt, amely bár létező társadalmi problémákat boncolgat, de teljes mértékben fiktív történeteken keresztül. Ez a novella részlet is fiktív. Bármely létező személlyel való azonosítás téves. Ezúton elnézést kérek mindazoktól, akiket ez érintett.
Érsek- Obádovics Mercédesz

Az ügy előzménye, Érsek-Obádovics Mercédesz Facebookon közzétett posztja, amiben konkrét név említése nélkül többek között ilyenek ír:
„Kedves Igazgató Úr, te pápaszemes kis lúzer geci! Nem jelentelek fel, bár megtehetném, munkahelyi zaklatásért, Facebook-üzenetek fotóival áraszthatnám el a netet, amikben azt írod, hogyan (….), feljelenthetnélek szerződésszegésért, hatalommal való visszaélésért, hitelrontásért, illetve mivel decemberben és februárban is szóban és írásban is biztosítottál arról, hogy sok munkám lesz nálatok, de márciusban kihúzattál mindenből arra hivatkozva, hogy konfliktus van köztünk.”

Fülöp Péter, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, akit a poszt alapján azonosítottak, erre reagálva közölte, hogy egy szó sem igaz az egészből és Érsek-Obádovics ellen jogi lépéseket fog tenni.

Az igazgató levélben rákérdezett a színésznőnél a dologra, mint írta, nem érti, miért ír ilyeneket és mi a célja vele. Érsek-Obádovics válaszában ugyanazt írta, mint a sajtónak is szétküldött :

A privát facebook oldalamon megosztott novella részlet egy általam készülőben lévő novellás kötet pici részlete, amely bár létező társadalmi problémákat boncolgat, de teljes mértékben fiktív történeteken keresztül. Ez a novella részlet is fiktív.”