Földútfelszámolási biztos lesz a számlamágus Szatmáry Kristóf

2018. július 27., 13:36

Szerző:

Kereskedelempolitika helyett budapesti útépítésekkel foglalkozhat a jövőben a cége szabálytalanságai miatt elhíresült, de felelősségre soha nem vont fideszes Szatmáry Kristóf. A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint az NGM egykori államtitkára 2020-ig a Miniszterelnökség Miniszterelnökség Budapesti Útépítési Program koordinálásával megbízott miniszteri biztosaként tevékenykedhet – írja a hvg.hu.

A miniszteri biztos a határozat szerint  

  • figyelemmel kísér, 
  • koordinál,
  • felügyel,
  • tájékoztat.

A munkáért államtitkári díjazás és három fős titkárság is jár a politikusnak.

A Fidesz budapesti elnökségének másfél évvel ezelőtti határozata szerint 2022-ig az összes meglévő földutat le kell aszfaltozni a fővárosban. A földutak felszámolásáról időközben a kormány is elfogadott egy határozatot, a múlt héten elfogadott 2019-es költségvetésben pedig első körben 10 milliárd forintot is elkülönítettek erre – emlékeztet a lap.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.