Ózdon felavatott a Fidesz egy zászlótartót, misét is rögtönöztek az utcán

2019. augusztus 22., 17:22

Szerző:

Legalább 15–20 fő vett részt szerdán egy vadonatúj zászlótartó felavatásán sajóvárkonyi Szent Miklós püspök templom homlokzata előtt. A Fidesz ózdi polgármesterjelöltje, Eke István, az egykori polgármester Fürjes Pál, valamint Obbágy Csaba területi képviselő adta át a város pár ezer forintos új büszkeségét – írja a 444.

3600.hu beszámolója szerint az ózdi Fidesz „közösségi összefogásból megvalósuló projektnek” nevezte az akciót. A portál azt írta, hogy

az eseményen pap és tűzoltóautó is volt, és kivezényelték az ottani KDNP-s és fideszes egyházközösségi tagokat, a peremkerületi óvoda vezetőjét, és egy misét is rögtönöztek az utcán.

Fotó: Facebook/Fidesz Ózd

Az ózdi önkormányzat arról számolt be, hogy Fürjes Pál önkormányzati képviselő cége legyártotta a pajzs alakú tárgyat, Eke István vállalkozó pedig egy magyar zászlót ajándékozott a plébániának. Megjegyezték azt is, hogy Obbágy Csaba területi képviselő szerint igazi közösségi összefogással valósulhatott meg a projekt, Talián Zoltán diakónus Isten áldását kérte a zászlóra és annak tartójára is, majd megszentelte azokat.

„Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság emelőkosaras autójának segítségével szerelték fel a galvanizált csövet, amely évtizedekig szolgálja majd célját. Végül elhelyezték benne a lobogót”

– áll a közleményben.

A neves eseményről a városi tévé is beszámolt.