Fényújság kiáltotta világgá Londonban, hogyan szerzett milliárdokat Orbán Viktor családja és baráti köre

2018. március 26., 18:04

Szerző:

Hétfőn a Zoom szúrta ki azt a Facebookon még március 16-án megjelent videót, amelynek a tanúsága szerint az európai üzletii élet egyik központjának számító negyedben, a londoni Canary Wharfban fényújság ad hírt a Reutersnek arról a cikkéről, amely Orbán Viktor családjának és baráti körének a közpénzmilliárdjairól szól.

 

A brit hírügynökség számításai szerint a miniszterelnök környezete potom nyolcmilliárd dollárnak (1975 milliárd forintnak) megfelelő összeghez juthatott hozzá EU-s pályázati pénzekből 2010 óta. Riportja a részletekbe menően beszámol arról, hogy Keszthelyen hogyan lett új tulajdonosa a hét legelőkelőbb vízparti épületnek, amelyből három most Orbán Viktor barátjáé és egykori iskolatársáé, Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti polgármesteré, három pedig a miniszterelnök vejéé, Tiborcz Istváné, emlékeztet az Elios-ügyben indult OLAF-vizsgálatra – az Európai Csalás elleni Hivatal szerint Magyarországnak a 2012 és 2015 között kapott támogatás 4 százalékát vissza kellene fizetnie –  és a kormánypárt egyik fő ideológusának számító  Lánczi András 2015-ös interjújára is, amely szerinat amit Magyarországon korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.