Felvetődött egy gondolat, ezért Kocsis Máté nagyon gyorsan új sportarénát építtetne

2018. június 26., 18:39

Szerző:

– A szövetség elnökségében felvetődött annak a gondolata, hogy Budapesten egy új aréna is felépüljön – jelentette be a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Kézilabda-szövetség elnökeként a keddi sajtótájékoztatóján. 

A szövetség az ügy érdekében a következő hetekben felveszi a kapcsolatot a magyar kormánnyal, mert pozitív elbírálás esetén az ezzel kapcsolatos kormánydöntéseknek mielőbb meg kell születniük – mondta Kocsis, aki szerint 

a 10-15 milliárd forintos beruházás nagyságát tekintve az Eb-ig hátralévő három év már egyáltalán nem is olyan sok idő.

A férfiak 15. kontinensbajnokságán - a sportág történetében második alkalommal - már 24 csapat vesz részt, az Európa-bajnokságot 2022. január 14. és 30. között rendezik meg. A csoportmérkőzések során Debrecen, Szeged és Veszprém, míg Szlovákiában Kassa és Pozsony lesz házigazda. Utóbbi a középdöntőben is megmarad helyszínnek, méghozzá az itt bekapcsolódó Budapest mellett, amely az elődöntőknek, a helyosztóknak és a döntőnek is otthont ad.

Update: A kézilabda szövetzség később pontosította az MTI hírét. Mint lapunknak írták: 

Elnök úr az említett 10-15 milliárd forintot nem egy új csarnok építése kapcsán mondta el, mint egyébként csupán becsült összeget, hanem az infrastruktúra-fejlesztések kapcsán általában, hozzátéve, hogy az esetleges új csarnoknak egyelőre még csupán az ötlete merült föl, ennek kapcsán NEM hangzott el összeg.