Felmondott az összes ápoló, a nyugdíjba vonult nővéreket is visszahívják Ajkán

2018. szeptember 12., 08:37

Szerző:

Külső cég által közvetített „bérnővérekkel” és már nyugdíjba vonult nővérek visszahívásával oldják meg az ápolóhiányt Ajkán a Magyar Imre Kórházban, de a sürgősségi és a szülészeti osztályról is átvezényelnek nővéreket az intenzívre – írja a 24.hu. A portál cikke nyomán a múlt héten mi is megírtuk, hogy a Magyar Imre intenzív osztályán az összes nővér felmondott, a sort a főnővér és helyettese nyitotta meg, utánuk pedig sorban mind a nyolcan beadták a felmondásukat. Az ő helyüket kell betölteni, amiben a 24.hu szerint egy Jako Rescue Kft. nevű cég vállal főszerepet. Ez a a kórházak „humánerő-optimalizálásával” foglalkozó kft. a 80 kilométerre lévő Székesfehérvárról és a 150 kilométerre lévő Budapestről szállít „bérnővéreket” Ajkára, olyanokat, akik nyilvánvalóan több pénzért vállalják a tűzoltást, mint amennyiért a régi ápolók a kórházban dolgoznak. Ez még bérfeszültséget okozhat az egészségügyi intézményben – derül ki a cikkből.

Eközben az egyik távozó nővér egy helyi hírportálnak, az Ajkai Szónak elmesélte, hogy a a volt intenzívesek között van, aki külföldön vállal munkát, egyvalaki a veszprémi kórházat választotta, többen pedig azAjkától 20 kilométerre lévő Farkasgyepűn működő tüdőgondozó intézetben folytatják a pályafutásukat. Nyolcuk között

mindössze egyvalaki akad, akit a Magyar Imre vezetésének sikerül meggyőznie a maradásról.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.