Feljelentik a a NAV-nál a rénszarvasölő Semjént

2018. március 14., 17:14

Szerző:

Feljelentést tesz a NAV-nál Semjén Zsolt svédországi vadászatai miatt a Transparency és a K-Monitor tényfeltáró blog. 

Közleményükben azt írják, hogy kormányfő-helyettesként Semjénnek nem lett volna szabad, míg országgyűlési képviselőként kifejezetten tilos volt elfogadnia a sajtóhírek szerint összesen 20-25 millió forintot kitevő vadászati költségek Farkas József által történő megfizetését – adta tovább a 444.

Az Országgyűlésről szóló törvény értelmében ugyanis a „képviselő képviselői megbízatásával összefüggésben nem fogadhat el olyan ajándékot vagy más ingyenes juttatást, amely a mindenkori képviselői tiszteletdíj egyhavi összegét meghaladja”.

Semjén saját jogszerű jövedelméből nem tudta volna állni a vadászatok költségét, a felajánlott túrák így lekötelező mértékűnek számítottak; ez pedig a közszolgálatban nem fogadható el - írja a két szervezet.

A nemzet Vadölőjét a jelek szerint nem rázta meg különösebben a botrány, amelybe – Kósa Lajoson kivül persze –  bárki más simán belefulladt volna. Tegnap például úgy nyilatkozott, igen inspirálná, ha valaki meghívná egy jó kis jegesmedve-gyilkolászásra. De addig is talált magának másik örömforrást: beáll a holnapi békemenetbe Bayer Zsolt mögé, akit egyébként szívesen elvinne magával medvézni.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.