Felhőszakadás és jégeső is lehet, néhány napig nem szabadulunk a csapadéktól

2018. szeptember 4., 08:24

Szerző:

Kedd estig, késő estig több hullámban, összességében több helyen várhatóak zivatarok, intenzív záporok helyenként felhőszakadás, szélerősödés (40-65 km/h) és esetleg kisebb méretű jég kíséretében. Estétől a csökken csapadékhajlam – írja figyelmeztetésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán már tartósabb napsütésben is bízhatunk, de elszórtan továbbra is kialakulhatnak záporok, zivatarok a nyugati országrész kivételével, ott viszont megélénkül az északi szél – írja az Eumet.

Kedden a hőmérséklet délután 20-26 fok várható, szerdán napközben 23-28 fokra készülhetünk.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.