Felhős, esős lesz a vasárnap, de már úgy is untuk a kánikulát

2018. augusztus 25., 16:52

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint változékony lesz az időjárás az országban vasárnap estig. Szombaton ésszaknyugat felől tovább növekszik a felhőzet, és éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte északnyugaton, keleten és délen elszórtan, éjszaka többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, de eleinte keleten, délután nyugaton néhány órára kisüthet a nap, többfelé valószínű eső, zápor, elsősorban az ország keleti felén zivatar is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél megerősödik, vasárnap északnyugaton viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében szombaton és vasárnap is lehetnek viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 16 és 21, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon 22 és 28 fok között várható.

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.