Félelmetes szövetségest nyert Orbán Viktor, az óvodásokat térdepeltető csepregi polgármester is támogatja a harcát Soros György ellen

2018. február 5., 19:49

Szerző:

Testületi határozatban utasította el a Vas megyei Csepreg városa a Soros-tervet, és támogatja az Orbán-kormány a betelepítendő migránsok ellen – írja Vlasich Krisztián polgármester szombati Facebook-posztja nyomán a nyugat.hu. Vlasich korábban a Fidesz színeiben politizált, és azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy még 2016-ban felfüggesztették, miután kiderült, hogy nem tud elszámolni a város pénzügyeivel, tavaly decemberben pedig ő volt az, akinek a kedvéért egy felújított útszakasz átadóünnepségen a jéghideg aszfaltra szórt szalmán térdepeltették a helyi óvodásokat.

 

Bár ami az utóbbit illeti, egy létező népszokásról, a kotyolásról van szó, úgy tűnik, hogy a polgármester nem értette meg, mi a probléma óvodások térdepeltetésével egy átadó ünnepségen, egy akkori Facebook-posztban legalábbis azzal adott magyarázatot a nyolc óvodás kivezénylésére, hogy szívesen vállalták a közreműködést, panaszt pedig sem ők, sem a szüleik nem tettek a Luca-napi műsor ellen. „A közös siker és a közös öröm az, amelyen az ünnepélyes átadó alkalmával is osztoztunk, ebből nem kívánunk kizárni senkit sem” – fejtette ki a polgármester, aki jelenleg függetlenként vezeti Csepreg városát. Mostani hűségnyilatkozata is tanúsítja, hogy a Fidesszel a bukása ellenére is kiváló viszonyt ápol, annyira, hogy Hende Csaba volt honvédelmi miniszter is kampányolt mellette a felfüggesztése után.

Kissé megkésve, de Csepreg Pécset követi a Soros-terv elleni, jogilag nem értelmezhető határozattal.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.