Feldarabolt állatok rothadó maradványai ontják a bűzt Zuglóban

2018. március 21., 16:07

Szerző:

Feldarabolt állatok maradványai Újpalota és Zugló határában, a Mogyoródi út végén – jelentette a Hulladékvadásznak egy olvasó.

A bejelentés szerint a Mogyoródi úti vasúti átjárónál kezdődő ösvényen nagyjából egy éve valaki kicsontozott állati maradékokat kezdett kihordani az ipari vágányok mellé, zsákszámra. Nagyjából kéthavonta 1-2 zsáknyi anyag, nagyrészt csont és hús bukkan fel a tetthelyen, az olvasó szerint erősen valószínű, hogy vállalkozási maradékokból.

Fotó: Hulladékvadász

A rendőrség elkövető hiányában nem tud az esettel foglalkozni, esetleg az önkormányzatnak, vagy az ÁNTSZ-nek lehetne eszköze az állapot megszüntetésére.

„Egyre gyakoribb és növekvő a mennyiség, így erősen valószínűsítem, hogy vállalkozásból származik ez is, de ez sajnos nemcsak bosszantó, hanem eü-i kockázatot is jelent (kóbor állatok, patkányok, stb.)” – írta a bejelentő. (mno.hu nyomán)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.