Fél órát rostokolt a mentő a vérző beteggel egy szabálytalan autós miatt

2018. január 16., 13:47

Szerző:

A hírt az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán tette közzé. Eszerint egy vérző beteget szállított volna egy mentőkocsi Pécsen, amikor egy szabálytalan autós feltartotta.

A mentő nem tudott elindulni
Fotó: OMSZ/Facebook

A felelőtlen sofőr - vélhetően parkolóhely híján - úgy döntött, hogy kocsiját a belváros egyik kórházának kapujában állítja le, majd miután bezárta, eltűnt az utca forgatagában. A beteget szállító mentőkocsi csak közel fél órával később tudott elindulni, miután a gyorsan kiérkező rendőröknek sikerült megtalálniuk a szabálytalan autóst.

Az OMSZ már sokadjára kéri, hogy mivel kritikus állapotú beteg szállítása esetén rendkívül fontos, hogy időben a megfelelő ellátóhelyre szállítsák, ezért fontos, hogy az autósok még pillanatokra se tartsák fel a mentőautókat, mert – talán akaratukon kívül – életveszélyes állapotba sodorhatják a mentőben fekvő beteget.

 

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.