Fegyelmi eljárás indul Molnár Gyula ellen

2018. május 22., 17:36

Szerző:

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azt mondta az Inforádióban, hogy Molnár Gyula túllépte a hatáskörét, amikor a Liberálisokkal szerződött. A párt központi pénzügyi ellenőrző bizottsága és a fegyelmi tanácsa ezért meg fogja tenni a szükséges lépéseket.

Bősz Anett múlt pénteken jelentette be, hogy kilép a frakcióból. A Párbeszédnek arról kell döntenie, hogy visszahívja-e Bőszt a gazdasági bizottság alelnöki pozíciójából, és Mellár Tamást delegálja helyette.

– Azt gondolom, hogy minőségi változás lesz, hiszen Mellár Tamás elismert közgazdászként, a Magyar Tudományos Akadémia tagjaként fajsúlyos alelnöke lesz ennek a bizottságnak, és igen komoly ellenzéki kritikákat fog megfogalmazni – mondta róla Tóth.

Tóth szerint az lenne tisztességes, ha Bősz Anett az MSZP-Párbeszéd frakciójának adná mandátumát. Úgy véli, Molnár Gyula, az MSZP lemondott elnöke túllépte hatáskörét, amikor megállapodott a választások előtt a Liberálisokkal.

Molnár Gyula
Fotó: Kovalovszky Dániel

Hosszú távú kötelezettségvállalásra csak akkor jogosult az elnök, ha az elnökség ezt támogatja és elfogadja. Miután ilyen elnökségi döntés nem volt, így a volt pártelnök hatáskörét túllépve járt el ebben az ügyben, az MSZP pedig nem tudta vállalni ennek a kötelezettségét

– közölte Tóth, hozzátéve, hogy ezért pedig fegyelmi eljárást indítanak az egykori pártelnökkel szemben.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.