Ezt is megértük, nem be, hanem ki akart mászni a határkerítésén egy iraki migráns

2018. augusztus 13., 16:13

Szerző:

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon péntek eset egy 22 éves iraki férfi akart kimászni az ideiglenes biztonsági határzáron, és így akarta elhagyni Magyarország területét.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A rendőrök elkapták a határsértőt és az eljárás során kiderült, hogy

a francia hatóságok emberölés miatt nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

Az iraki állampolgár által – elfogása előtt használt – francia rendszámú Dacia Duster típusú gépkocsit is lefoglalták a nyomozók, mivel Franciaországban lopás miatt keresték – írja a police.hu.

A hónap eleje óta egyébként hét befelé igyekvő migránst fogtak el a magyar határőrök. 

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.