Ezekre figyeljen ma, ha Budapesten közlekedik - forgalomkorlátozások lesznek a tüntetés miatt

2018. április 21., 07:19

Szerző:

Forgalomkorlátozások lesznek a belvárosban demonstráció miatt szombat délután és este, emiatt több villamos, busz és troli közlekedése változik – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

Az Erzsébet híd Pest felé vezető oldalát szombaton délelőtt lezárták. Buda felől Pestre csak a BKK járatai hajthatnak át a hídon. Ugyanakkor a jelentős torlódás miatt az autóbuszok megnövekedett menetidővel közlekednek. A híd Budára vezető oldalán csak egy sáv járható ezért érdemes más útvonalat választani.

A rendőrség azt közölte, hogy a Szabad sajtó úton zajló színpadépítés miatt csak szakaszosan hajthatnak fel a személygépkocsik az Erzsébet hídra mindkét irányból szombat délelőtt. A tájékoztatás szerint olyan nagy torlódás alakult ki a híd felé vezető utakon, hogy egyelőre meghatározatlan ideig a rendőrség időnként eltereli a híd felé tartó forgalmat.Azt ajánlják az autósoknak, hogy válasszanak más útvonalat.

A demonstráció miatt lezárják várhatóan 18.30-tól 19.30-ig a Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút, majd várhatóan 21.30-ig a Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó út-Erzsébet híd útvonalat is. 

A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett járatok – a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 100E, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 115-ös, a 133E és a 178-as busz, továbbá a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz közlekedése, útvonala. Ezek a járatok a lezárások idején rövidített útvonalon vagy menetrend szerinti útvonaluktól jelentősen eltérve közlekednek.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.