Ez a magyar egészségügyi csoda: fél évvel későbbre van csak időpont a gyermekortopédiákon

Kevés a szakember, túlzsúfoltak a szakrendelések, nagyon hosszúak a várólisták. A minisztérium persze hallgat.

2018. március 2., 07:44

Szerző:

„A kisfiam már jár. Van cipője is, sima, normális. A cipőboltos csaj hívta fel a figyelmemet, hogy befelé dől a bokája. Kértem beutalót ortopédiára: AUGUSZTUS 30-ra kaptunk időpontot”.

Miután egy édesanya egy Facebook-csoportban arra panaszkodott, hogy a kisfiának az ortopédián csak augusztus 30-ra tudtak időpontot adni, az RTL Klub Híradója tesztelt egy budapesti gyermekortopédiai szakrendelőt. Kiderült, hogy a várólista még a panaszos család által kapott dátumnál is tovább mutat, hiszen

a riporternek azt tanácsolták, hogy telefonáljon vissza március 22-én, mert akkor lesz szeptemberi előjegyzésük.

Arra a kérdésre, hogy miért ilyen hosszú a várakozást, azt mondták: nincs elég orvos. Más helyeken is több hónapot kell várni a gyermekortopédiára. Csak két helyen tudtak volna márciusi időpontot adni. A legtöbb szakrendelőben szemészeten szintén csak májusra lett volna a legközelebbi időpont.

Dr. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke a Híradónak azt mondta, kevés a szakember, túlzsúfoltak a szakrendelések, nagyon hosszúak a várólisták.

A csatorna az Emberi Erőforrások Minisztériumától természetesen szerette volna megtudni, hány gyermekorvos hiányzik országszerte, de a minisztérium nem válaszolt.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.