Évente 83 ezerrel megkárosítanak minden családot Orbánék, abból adnak vissza most 12 ezret

2018. március 9., 12:17

Szerző:

Egy átlagos magyar család évente 83 ezer forintot veszít a „rezsicsökkentésen", ugyanis a kormány a nemzetközi energiabeszerzési árak által indokoltnál drágábban adja a lakosságnak a földgázt, az áramot, illetve a távhőt – mondta el a Magyar Nemzetnek Holoda Attila, a második Orbán-kormány volt energetikai államtitkár-helyettese. (Ezt korábban amúgy az MSZP feketén-fehéren bebizonyította, amikor Tóth Bertalan frakcióvezető kiperelte a korábban gondosan titkolt adatokat az állami tulajdonban lévő Magyar Földgázkereskedő Zrt.-től.)

Földgáz esetében ez azt jelenti, hogy a kabinet az utóbbi években az indokolt díjakon felül évente 241 milliárd forint „luxusprofitot” szedett be, az elmúlt évek során pedig az energetikai vállalatai közreműködésével mintegy 960 milliárd forint pluszbevételre tett szert ily módon.

Mindezek alapján teljesen világos, hogy a választásra időzített „téli rezsicsökkentés" egy sima kampányfogás, hiszen az évente beszedett extraprofit mindössze 16 százalékát adják vissza a választóknak.  Arról nem is beszélve, hogy a tavalyi tél sokkal keményebb volt az ideinél, ha a „lakosság terheinek csökkentése" lenne a cél, akkor kellett volna. Meg persze nem nyerészkedni a „rezsicsökkentéssel".

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.