Európa legsúlyosabb szélsőjobbosai gratuláltak elsőként Orbánnak

2018. április 9., 10:52

Szerző:

„Gratulálok Orbán Viktornak a nagyszerű eredményekhez. Jól megérdemelt győzelem!” – írta a Twitteren Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője. A két politikus évek óta jó viszonyt ápol, Wilders tavaly nyáron Orbán mellé állt a holland–magyar diplomáciai perpatvarban, majd idén januárban együtt ebédelt a magyar kormányfővel, és átadta neki magyarul is megjelent könyvét – emlékeztet a Magyar Nemzet.

„Orbán Viktor nagy győzelmet aratott Magyarországon: az EU migrációs politikáját és a tömeges bevándorlásra utaló terveit is elutasították a szavazók. A nacionalisták többséget szerezhetnek a 2019-es európai parlamenti választáson!” – bocsátkozott jóslatokba Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője.

„Üdvözlet Orbán Viktornak! Rossz nap ez az EU-nak, de jó nap Európának!” – írta szintén a Twitteren a bevándorlóellenes Alternatíva Németországért frakcióvezetője, Beatrix von Storch. 

Orbán Viktor és Giorgia Meloni
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

„Az európai patrióták ünneplik, hogy Orbán Viktor maradt Magyarország vezetője. Identitásvédelem, iszlamizáció elleni harc, spekulációval és globalizmussal szembeni fellépés: ez az a modell, amelyet az Olaszország Fivéreinek is követnie kell a jövőben” – szűrte le pártja számára a tanulságokat az Olaszország Fivérei – Nemzeti Szövetség vezetője, Giorgia Meloni, aki már február végi budapesti látogatásán is nagyon rácuppant Orbánra.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.