Enyhítené az ügyészség annak a szadista férfinak a büntetését, akit három év letöltendőre ítéltek egy sün felgyújtásáért

2018. január 15., 23:51

Szerző:

Enyhítésért fellebbezett az ügyészség annak a 20 éves  férfinak az ügyében, akit állatkínzás miatt nemrég három év letöltendő börtönre ítéltek a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) – írja a hvg.hu. Az ügyészség eleve felfüggesztett szabadságvesztésre tett  javaslatot az ügyben, Jeney Ivánné bíró azonban a férfi megdöbbentő szadizmusa miatt mégis a maximális  büntetés mellett döntött. Ezt a bírónő azzal indokolta, hogy a férfi nem egyszerűen felgyújtotta a védtelen állatot – újságpapírból tüzet rakott a tüskéin –, hanem aztán folyamatosan táplálta a lángokat, és megakadályozta, hogy az állat elmeneküljön. Az ügyben enyhítő körülmény nem volt, a bírónő pedig arra is felhívta a figyelmet, hogy az állatkínzási ügyből egyre több van, mert nem születnek kellően elrettentő ítéletek.

Fotó: Facebook/Állatmentő Sereg

Az összeégett, de még élő sündisznóra egy járókelő talált rá Budapest XIII. kerületében 2017. július 26-án. A kisállatot állatorvoshoz vitte, de a sündisznó a szakszerű ellátás ellenére is elpusztult.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője most a hvg.hu-nak azt mondta, hogy részben egyetértenek az ítélettel, a férfira valóban letöltendő szabadságvesztést kell kiszabni, de ennek az idejét a maguk részéről mérsékelnék. Az ügyészség egyébként három nap gondolkodás után nyújtott be fellebbezést az ügyben. A férfi azonnal megtette.