Eloltották az angyalföldi raktártüzet, a rendőrség rongálás miatt eljárást indított

2018. június 13., 16:27

Szerző:

Szerda délelőtt tűz ütött ki a XIII. kerületi Frangepán utcában egy raktárépületben. A háromezer négyzetméteres, műszaki berendezéseket tároló raktárban hatalmas kár keletkezett, sűrű füsttel lángolt az épület.

Fotó: 168 Óra/olvasói fotó

Az oltáson több mint ötven fővárosi tűzoltó dolgozott, a lángok ugyanis a környező épületeket is veszélyeztették.

Fotó: Facebook

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint egészségre veszélyes anyag nem került a levegőbe, a hatalmas tűz miatt a rendőrök mégis távolabb parancsolták az újságírókat és a bámészkodókat. A környékbelieket pedig arra utasították, hogy az ablakokat zárják be. A környéket evakuálták, több száz embert kísértek biztonságos helyre.

11 óra után nem sokkal már körbehatárolták a tűzoltók a tüzet, így az már nem tudott tovább terjedni. Nem sokkal később eloltották a lángokat.

Fotó: Facebook

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a tüzet kora délutánra sikerült „lefeketíteni”, azaz a lánggal égést megszüntetni. Jelenleg az izzó, parázsló részeket oltják.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint az oltási munkálatok még tartanak, a tűzben viszont nem sérült meg senki. Ismeretlen tettes ellen rongálás miatt eljárást indított a rendőrség.

Amint azt megírtuk, az épület annak a Ramiris Kft.-nek is székhelye, ami Seszták Miklós kormánybiztoshoz is kötődik. Tulajdonosával, Fabó Györggyel üzleti kapcsolatban áll, a Ramiris csoportot Seszták képviselte ügyvédként a csoport ellen indult büntetőeljárásban.