Elmarad a miniszterelnök-jelölti vita, egymásnak ment a Facebookon Karácsony Gergely szóvivője és Gulyás Mártonék csapata

Ha jól értjük, a Közös Ország mozgalom megsértődött, mert Karácsony Gergely nem akart csak olyanokkal vitázni, akikkel a legtöbb dologban egyetért.

2018. március 24., 08:11

Szerző:

„A vasárnapra tervezett listavezetői vitánkat sajnálatos módon le kell mondanunk. A meghívottak közül Orbán Viktor, Vona Gábor és végül, a mai napon Karácsony Gergely is visszautasította a részvételt, így a vitafórum megtartását nem tudjuk vállalni. Minden érdeklődőtől elnézést kérünk!” – közölte a Közös Ország Mozgalom péntek este.

Érdekesség, hogy a bejelentés alatti hozzászólások élesen kezdték támadni Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, mire Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője kifejtette a távolmaradás okát.

Mint írta: „Karácsony egyáltalán nem mondja, hogy lejárt a viták ideje. Részt vett a diákok vitáján Vonával és Széllel, és részt fog venni az RTL vitáján is hasonló felállásban. Orbán és Vona távollétében tét nélkül vitatkozni olyanoknak, akik a legtöbb alapvető kérdésben egyetértenek, nem valami termékeny, sőt, az egész demokratikus ellenzékre nézve kontraproduktív lehet.”

Minderre többek között a Közös Ország Mozgalom stábja – a szerveződést Gulyás Márton aktivista hozta létre – azt írta vissza: „Semmi értelme miniszterelnöki esélyekről vagy programokról beszélni, amíg az egyetlen akut kérdés, a koordináció a levegőben lóg. Addig sajnos egyetlen esélyes miniszterelnök-jelölt és egyetlen program van: Orbán és a jogállam további eróziója.”

Az egyébként kulturált hangvételű vitában, Tordai emlékeztette a Közös Ország Mozgalmat: „vitát hirdettetek, nem koordinációs egyeztetést.” Erre pedig a tömörülés Facebook-profilját kezelő tagja, vagy maga Gulyás Márton már nem reagált.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.