Elkezd tárgyalni az együttműködésről a Momentum és az LMP

2018. február 21., 22:34

Szerző:

Szél Bernadett, az LMP társelnöke még a múlt héten írt egy levelet Fekete-Győr Andrásnak, a Momentum Mozgalom vezetőjének, amelyben megpendítette, hogy a két párt esetleg együttműködhetne az április 8-i választásokat felvezető kampányban. A kérés a Momentumban kedvező visszhangra talált, Fekete-Győr felvetette, hogy igyanak meg egy kávét, amire Szél elmondása szerint  most sort is fognak keríteni. 

Az aláírási időszakot követően elfogyasztjuk ezt a kávét, és beszélünk a lehetséges közös dolgainkról, az LMP az Új Kezdet mellett a Momentumban lát olyan potenciált, akivel nagyon komoly kihívást tudunk támasztani a politikai elitnek, és ez Magyarország valós érdeke, és remélem, konstruktív kávézás lesz ebből az egészből

– mondta a Hír TV-nek az LMP társelnöke.

Fekete-Győr nemrég arról beszélt, hogy három feltétel teljesülése esetén a Momentum hajlandó az együttműködésre az ellenzéki párttal. Az első, ha van egy hiteles jelölt, aki mögé be lehet állni, a második, hogy ennek a jelöltnek legyen matematika esélye győzni a fideszes jelölttel szemben, a harmadik pedig, hogy  ugyanerre mindegyik másik ellenzéki párt is készen álljon.