Elképesztő luxus várja az Orbán-kormány nemzetgazdasági miniszterét, tízmilliárddal többe fog kerülni az új épület

2018. február 20., 18:52

Szerző:

A Szentháromság tér 6. alatt lévő házat, a régi pénzügyminisztérium épületét egyszer már felújították, majd most újra átalakítják, hogy megfelelő otthont adjon a Nemzetgazdasági Minisztériumnak. Az eredeti tervek szerint 2017. december 31-én fejezték volna be az építkezést, ám ez nem történt meg.

Fotó: Wikipédia

444 nézett utána, hogy áll a beruházás és bár az illetékesektől választ nem kaptak, egy közbeszerzési dokumentumból meglepő költekezésre figyeltek fel. amíg ugyanis az eddigi dokumentumok szerint szerint az épület átalakítására 26,7 milliárd forintot akartak költeni (azon az 5,4 milliárd forinton felül, amennyibe az eddig ott működő szervezetek elköltöztetése került), 

a friss közbeszerzési anyagban már az a szöveg szerepel, hogy a beruházás várhatóan 2,5 évig tart, a becsült bekerülési volumen pedig 35-38 milliárd forint lesz.

Vagyis, újabb milliárdokkal drágult az átalakítás. A frissen felújított épületet amúgy azért verik szét, hogy az ne úgy nézzen ki, mint 1945-ben, hanem úgy, mint 1905-ben. Ennek megfelelően a nemzetgazdasági miniszter kacsalábon forgó minisztériumba költözhet, a gótikus homlokzat és a színes, egyedi tető mellett az eredeti építkezési tervekben szerepelt

díszítő boltozat – különféle donga-, kereszt-, háló- és csillag-boltozatok széles palettája –, 300 személyes bálterem, márvánnyal burkolt, szobrokkal díszített aula és kandallóval ellátott fogadó- és tanácstermek

is.

Az, hogy a nemzetgazdasági miniszterként ki foglalhatja el a hivatalát az épületben, egyelőre nem teljesen világos. A tárcavezető jelenleg Varga Mihály, de az ATV tavaly novemberben megszellőztette, hogy ha a Fidesz győz az április 8-i parlamenti választásokon, Matolcsy György a jegybankelnöki mandátuma lejárta után, 2019 márciusában újra miniszter akar lenni, és ebben az esetben ő kapja a tárcát, Varga pedig a költségvetésért és az államháztartás egyensúlyáért felelős pénzügyminiszter lesz.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.