Elfogadta az MSZP elnöksége Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölését

Az MSZP elnöksége hétfő este elfogadta a Párbeszéd társelnökét a saját miniszterelnök-jelöltjének. A szocialisták állítják: most már teljes erővel ráfordulnak a tárgyalásokra. Karácsony a közös ügy érdekében s a választók akaratát érvényesítve mindenképp kiegyezne a Demokratikus Koalícióval.

2017. december 12., 10:33

Szerző:

Miközben az ellenzéki oldalon inkább támadásokat, mintsem egységet eredményezett Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti színre lépése, az MSZP, úgy tűnik, most mégis egységet tudott felmutatni a Párbeszéd társelnökével történő összefogás és a közös indulás oldalán.

Információink szerint ugyanis hétfő este a szocialisták elnöksége elfogadta miniszterelnök-jelöltnek Karácsonyt. A hírt Molnár Gyula, az MSZP elnöke megerősítette a 168 Órának, ám bővebben nem kívánta kommentálni az eseményeket.

Az MSZP programbemutató nagygyűlése Molnár Gyula és Karácsony Gergely egyetértenek, közösen indulnak
Fotó: Illyés Tibor

Eközben a Demokratikus Koalíció, az LMP és az Együtt oldaláról csupán néhány kritikus megjegyzés, sértő blogbejegyzések, valamint más pártok tüzelése volt tapasztalható az ügyben. Ennek ellenére Karácsony nyitott az együttműködésre.

Nem lehet ő az akadálya egy ellenzéki összefogásnak – mondta az ATV reggeli műsorában a miniszterelnök-jelölt. 

Karácsony szerint lesz széles ellenzéki összefogás a választásokig, azt ugyanis a választók fogják kikényszeríteni.

Hozzátette: a DK-nak is felül kellene bírálnia korábbi kijelentését, amelyben ragaszkodik a külön listához. Szerinte a DK szavazóinak 89 százaléka is közös listát akar. Mint fogalmazott: valamit nem jól csinálnak az ellenzéki pártok, ha a támogatottságuk hétről hétre csökken. Hozzátette, ha a DK-nak problémát jelent a személye, akkor az sem lehet akadály.

„Ha a DK-nak az a problémája a közös listával, hogy én akarom ezt vezetni, akkor ne értsék félre, én ezt, ha kell, vezetem. Ha van jobb jelölt, akiben mindenki meg tud állapodni, én ezerrel fogom ezt a jelöltet támogatni. Ha ez a probléma, akkor ezt oldjuk meg. Ha az a probléma, hogy valamiért azt gondolják, nekik az az érdekük, hogy ők külön listára menjenek, akkor mondják el, hogy mik ezek az érvek, azok az érvek, amik nem az ő pártpolitikai érveik, a közös ügynek az érdeke. Ha tudnak ilyet mondani, és erről meg tudnak győzni, még ez is működhet” – magyarázta a politikus.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.