Eladták az Indexet

2017. április 20. 19:21

Az Indexen megjelent közlemény szerint az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy a portál továbbra is független maradjon.

A közlemény szerint:

„A Magyarország egyik leglátogatottabb, vezető internetes portálját, az Index.hu-t kiadó Index.hu Zrt. százszázalékos tulajdoni hányada 2017. április 20-án alapítványi tulajdonba került, miután a Magyar Nemzetben és a Hír TV-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát a Magyar Fejlődésért Alapítványra ruházta át.

Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy az Index.hu internetes portál vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen.

A tulajdonosváltással egy időben az Index.hu Zrt. jelenlegi igazgatósági tagjai lemondtak tisztségükről, és az új, százszázalékos tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány új igazgatósági tagokat nevezett ki határozatlan időtartamra dr. Bodolai László ügyvéd, dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvéd, Kereszty Gábor közgazdász személyében, akik maguk közül az igazgatóság elnökévé dr. Bodolai Lászlót választották.”

A Pro-Ráta Holding Zrt. Simicska Lajos érdekeltsége, a Magyar Fejlődésért Alapítványt pedig az Index jogi képviselője, Bodolai László tulajdonában lévő cég alapította, az alapítvány egyszemélyes kuratóriumát is ő alkotja. Az új igazgatóságba saját maga mellett bevett Kereszty Gábor a TV2 korábbi vezérigazgatója, Nagy Ajtony Csaba pedig Simicska bizalmi embere.