El akarták gázolni Cserdi polgármesterét, aki felajánlotta, hogy befogadja az Őcsényből kiutált menekülteket

2017. október 19., 20:53

Szerző:

A Hír TV műsorvezetője, Péterfi Judit Facebook-bejegyzésében ír arról, hogy milyen atrocitások érték Bogdán László cserdi polgármestert, aki nemrég jelezte, a faluja szívesen vendégül látná azokat a menekülteket, akik nem utazhattak el Őcsénybe a helyiek körében mesterségesen felszított idegengyűlölet miatt. 

Bogdán László

Eszerint Bogdán Lászlót – a cserdi csoda néven ismert jelenség értelmi szerzőjét – egyszer meghívták egy fórumra, ahol beszédet mondott, beleállt a szócsatákba, válaszolt a kérdésekre, utána viszont távozáskor hátulról megrugdosták és leköpték. És volt, aki nem érte be ennyivel: egy zebrán el akarta gázolni Cserdi polgármesterét – derül ki Péterfi Judit bejegyzéséből. 

 

Egy szolnoki vállalkozó szeptemberben felajánlotta, hogy Magyarországon állami oltalom alatt álló menekültek pihenhessenek az őcsényi panziójában, az elképzelésről azonban végül lemondott, miután egy feszült hangulatú falugyűlést követően kiszúrták az autójának a gumikerekeit. Bogdán László ekkor szólt, hogy Cserdi befogadná azokat a menekülteket, akik Őcsénybe a helyiek gyűlölete miatt nem mehetnek, és úgy tűnik, hogy a felajánlásból lesz is valami, a szervező, a Migration Aid legalábbis szombaton bejelentette, hogy elfogadja a meghívást, és el is kezdte szervezni a programot. Egyébként amikor megkérdezték, hogy a cserdiek mit gondolnak a menekültek befogadásáról, a polgármester romaként így válaszolt: „Ők velem együtt nyolcszáz éve migránsok ebben az országban.”

Az ügyben megszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is. Azt mondta, megérti az őcsényiek tiltakozását, a kijelentése miatt azonban a szolnoki vállalkozó, Fenyvesi Zoltán egyszerűen bűnpártolással vádolta meg.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.