Egymaga gondoskodott családjáról az a nagymama, aki unokájával a vonat elé ugrott

2018. május 28., 10:10

Szerző:

Négyéves unokájával együtt ugrott egy tehervonat elé szombaton délután Hort és Csány között egy 49 éves nő. Mindketten szörnyethaltak.

A Blikk ellátogatott a kisfiú, Benett édesanyjához Hortra, aki nem ért semmit. Mint kiderült, a nő nyitott gerinccel született, kerekesszékhez kötött. Édesanyja gondoskodott róla és gyermekéről.

Azt mondja, mindennapi megélhetési gondjaik nem voltak, nem látta édesanyján, hogy valami bántaná, magánélete rendben volt. Úgy emlékszik, szombaton is jókedvűen indult el unokájával Hatvanba, hogy egy fagyizás után az óvodai évzáróhoz inget vegyenek neki. Onnan bicikliztek vissza Hort felé, amikor a nagymama megállította a biciklit, és várta, hogy jöjjön egy vonat. Azután unokáját magához ölelve elé ugrott. A mozdony vezetője sokkot kapott, kórházban ápolják.

A Blikk megszólaltatta azt a férfit, aki ingyen adta bérbe a családnak a házát. Ő állítja, a nagymama az utóbbi napokban többektől is kérdezgette, hogy fáj-e, ha az embert elüti a vonat.

– A gyámügy többször is azzal fenyegette a családot, hogy ha nem tudnak megfelelő körülményeket biztosítani a picinek, akkor elveszik tőlük. A nagymama pedig nem tudott elég pénzt előteremteni, vélhetően belefáradt az évek óta tartó mindennapi küzdelembe – mondta a férfi a lapnak.

Benett anyja tagadja, hogy a gyámügy vizsgálta volna őket.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.