Egyhangúlag adta ki a Ház Burány Sándort

2018. július 2., 17:30

Szerző:

A képviselők egyhangúlag felfüggesztették a szocialista Burány Sándor mentelmi jogát.

Hargitai János, a mentelmi bizottság kereszténydemokrata elnöke elmondta: még január 19-én, az esti órákban a rendőrség közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Határ úton, a főváros IX. kerületében. A képviselővel a rendőrök szondát fújattak, amely enyhe fokú alkoholos befolyást jelzett. A képviselő a helyszínen elismerte, hogy fogyasztott alkoholt a járművezetés előtt. A legfőbb ügyész indítvánnyal fordult az Országgyűléshez, ugyanis álláspontja szerint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja forgott fenn.

Hargitai János jelezte: a mentelmi bizottság hétfőn tárgyalta az ügyet, Burány Sándor részvételével, s egyhangúlag azt javasolta, hogy az Országgyűlés függessze fel a politikus mentelmi jogát.

A Párbeszéd frakciójában ülő, de továbbra is MSZP-tag Burány maga is saját mentelmi jogának felfüggesztését kérte, ahogy a Facebookon írta: 

„elkövettem életem egyik legnagyobb hibáját: autóba ültem és vezettem. A közúti ellenőrzést végző rendőrök engem is megállítottak, és szonda megfújására kértek. Mentelmi jogomra természetesen nem hivatkoztam, arról a helyszínen lemondtam, hiszen cselekedeteim következményeit minden körülmények között vállalom.”

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.